Julhälsning

Julen närmar sig med stormsteg!

Snart är det jul. Herregud, var tog detta år vägen?

I mars tillträdde jag som VD för detta fina bolag, och när vi nu närmar oss slutet av året så kan vi blicka tillbaka på en minst sagt märklig tid.

När jag började här ute så var den allmänna känslan i samhället väldigt positiv. Bara några veckor senare så var läget något helt annat och vi fick börja anpassa vår verksamhet för att inte bidra till smittspridningen i samhället.

Vi har fått göra många förändringar och stora avkall på det som vi tycker är allra viktigast, och roligast, vilket är att träffa er hyresgäster och samarbetspartners.

Trots att detta varit ett krävande arbete så har det fungerat över förväntan, mycket tack vare stor förståelse från er sida.

Alldeles i dagarna fick vi en rapport från den stora kundundersökning som vi gjort under hösten.

Denna kändes extra viktig i år då vi har svårt att få en känsla för hur vårt arbete uppfattas av er när vi inte kan träffa er, och vi blev därför glada att så många av er svarade. Vi fick nästan in 500 svar vilket är fantastiskt!

När vi gjorde samma mätning 2018 så fick vi ett av de högsta kundbetygen i hela Sverige av alla de jämförbara bolag som mättes.

När vi nu börjat analysera årets resultat så ser vi att vi får nästan exakt samma höga totaltbetyg. Detta är ett väldigt skönt kvitto som visar att ni fortsatt har högt förtroende för oss trots vår begränsade service i dessa pandemitider.

Även om totalbetyget är högt så finns det givetvis områden där vi behöver förbättra oss. Information och kommunikation till er hyresgäster är ett sådant exempel, där vi givetvis kan skylla på pandemin till viss del, men där vi också inser att vi behöver utveckla oss.

Denna nya hemsida är en del av den utvecklingen, men mer finns att göra. Vi återkommer om detta.

En ökad otrygghet på vissa bostadsområden är ett annat område som tyvärr sticker ut. Där försöker vi nu jobba med ökad bevakning men även här finns mer att göra.
Här hoppas vi kunna återkomma med konkreta åtgärder för att vända utvecklingen.

Vi håller tummarna för att vi på horisonten ska kunna se någon sorts normalitet och en tid efter Covid-19.

Bortser man från pandemin så är vi fulla av optimism och idéer för hur vi ska kunna fortsätta vårt arbete med att erbjuda attraktiva bostäder i den vackra skärgårdskommunen Hammarö.

God jul och gott nytt år önskar jag och alla mina kollegor här på Hammaröbostäder!

Varma hälsningar

Fredrik Berglöf
VD

Med anledning av Coronaviruset Covid-19 som nu sprids behöver vi alla hjälpas åt för att minska smittspridningen!

Hammaröbostäder följer noga Folkhälsomyndighetens rekommendationer och har anpassat verksamheten för att hantera effekterna av virusspridningen.

 

Vi agerar enligt nedanstående riktlinjer för att de tjänster ni tillhandahåller ska utföras så säkert som möjligt:

 

  • Vi uppskattar om ni som hyresgäster själva gör bedömningen om en åtgärd/felanmälan är brådskande eller inte.
  • När vi ska utföra en åtgärd hos dig som hyresgäst, ska du inte vara hemma under besöket. Vi hör av oss till dig inför besöket och säkerställer att du kan lämna bostaden medan vi utför jobbet. Är det inte möjligt att lämna lägenheten ska du vara i ett annat rum än det rum där arbetet pågår.
  • Besök hos hyresgäster som är hemma med sjukdomssymptom avböjs.
  • Kundtjänst är stängd och vi tar endast emot bokade besök.
  • Bemötande sker med ett leende istället för att ta i hand.

 

 

Ta hand om er och var snälla mot varandra!