Julhälsning

Julen närmar sig med stormsteg!

Snart är det jul. Herregud, var tog detta år vägen?

I mars tillträdde jag som VD för detta fina bolag, och när vi nu närmar oss slutet av året så kan vi blicka tillbaka på en minst sagt märklig tid.

När jag började här ute så var den allmänna känslan i samhället väldigt positiv. Bara några veckor senare så var läget något helt annat och vi fick börja anpassa vår verksamhet för att inte bidra till smittspridningen i samhället.

Vi har fått göra många förändringar och stora avkall på det som vi tycker är allra viktigast, och roligast, vilket är att träffa er hyresgäster och samarbetspartners.

Trots att detta varit ett krävande arbete så har det fungerat över förväntan, mycket tack vare stor förståelse från er sida.

Alldeles i dagarna fick vi en rapport från den stora kundundersökning som vi gjort under hösten.

Denna kändes extra viktig i år då vi har svårt att få en känsla för hur vårt arbete uppfattas av er när vi inte kan träffa er, och vi blev därför glada att så många av er svarade. Vi fick nästan in 500 svar vilket är fantastiskt!

När vi gjorde samma mätning 2018 så fick vi ett av de högsta kundbetygen i hela Sverige av alla de jämförbara bolag som mättes.

När vi nu börjat analysera årets resultat så ser vi att vi får nästan exakt samma höga totaltbetyg. Detta är ett väldigt skönt kvitto som visar att ni fortsatt har högt förtroende för oss trots vår begränsade service i dessa pandemitider.

Även om totalbetyget är högt så finns det givetvis områden där vi behöver förbättra oss. Information och kommunikation till er hyresgäster är ett sådant exempel, där vi givetvis kan skylla på pandemin till viss del, men där vi också inser att vi behöver utveckla oss.

Denna nya hemsida är en del av den utvecklingen, men mer finns att göra. Vi återkommer om detta.

En ökad otrygghet på vissa bostadsområden är ett annat område som tyvärr sticker ut. Där försöker vi nu jobba med ökad bevakning men även här finns mer att göra.
Här hoppas vi kunna återkomma med konkreta åtgärder för att vända utvecklingen.

Vi håller tummarna för att vi på horisonten ska kunna se någon sorts normalitet och en tid efter Covid-19.

Bortser man från pandemin så är vi fulla av optimism och idéer för hur vi ska kunna fortsätta vårt arbete med att erbjuda attraktiva bostäder i den vackra skärgårdskommunen Hammarö.

God jul och gott nytt år önskar jag och alla mina kollegor här på Hammaröbostäder!

Varma hälsningar

Fredrik Berglöf
VD

Om alla bidrar får vi effekt!

Vår energianvändning har skjutit i höjden och håller inte för framtiden. Stigande kostnader för el och energi är på allas läppar just nu - men det finns saker som vi kan göra för att få ned energikonsumtionen. Med små enkla medel kan vi sänka vår energianvändning och göra stor skillnad.

Här hittar ni enkla energispartips och 15 korta filmer som handlar om energismarta val. Tips som skapar en hållbar värld!

Konkreta energispartips: Energispartips - Allmännyttans energisparkampanj (allmannyttan.se)

Filmer om energin: Filmer om energin - Allmännyttans energisparkampanj (allmannyttan.se)